nedjelja, 9. travnja 2017.

Svici od brancina i proljetnog povrća u suradnji s Cromaris

Za razliku od prethodnog recepta u suradnji s Cromarisom ovaj zahtjeva kratku termičku obradu, ali i dalje ostajem vjerna jednostavnim okusima ribe. U ovom jelu  do izražaja dolazi svježina ribe a kombinirana s mladim proljetnim povrćem rezultira laganim jelom punim vitamina i minerala.
Nema više razgovora da treba ići na ribarnicu po ribu pa istu čistiti, ove svježe očišćene filete već spremne za pripremu možete pronaći u svim trgovačkim lancima. Pripremiti zdravi ručak nikad nije bilo jednostavnije.



                                                
1 pakiranje fileta svježeg brancina Cromaris
2 mlade mrkvice
1 tikvica
1 vezica šparuga
1 limuna
4 žlice limunovog soka
sol



Mrkvice i tikvice narezati na tanke trakice( julienne), šparuge odrezati na duljinu 6 cm.
Filet posolite, pripremite "buketić" od povrća pa zarolajte ribu u svitak i pričvrstite čačkalicom.
Svitak kuhajte na pari 10 minuta,  poslužite uz povrće na pari i obilno zalijte maslinovim uljem i limunovim sokom.
*Ukoliko nemate posudu za parenje, možete ih pojedinačno zamotati u papir za pečenje i peći u pećnici n 180 stupnjeva.



Nema komentara:

Objavi komentar